Zahrada & vlastní jídlo & hydroponie

Kdy: 27.6.2025

Kde: Červený Kostelec

O tento workshop si říkáte již delší dobu a já stále čekám až bude sezóna více v plném proudu. Jaký je záměr? Střihnout si společný 1 den u mě na vesnici kousek od Krkonoš (Červený Kostelec).

Proč? Protože moje desetiletá cesta skrze optimalizaci jídla nekončí na rohlik.cz, ani na farmách, ale u vlastního lovu a také u vlastního pěstování jídla v regenerativní permakulturní podobě doma. A částečně také ve více syntetické hydroponické - experimentální podobě.

Kapacita maximálně 4 osoby - ať na vše & sebe máme prostor, navíc pro 5+ se mi vaří už fakt blbě 😳

Během jednoho dne získáš velmi komplexní praktické know-how, které můžeš uplatnit ihned u sebe doma v praxi. Projdeme si moji zahradu, kompost, vyvýšené záhony & jejich stavbu, všechny faily a funkční věci, automatické zavlažování, permakulturní & regenerativní & lazy gardening principy. Spatříš první hydroponické experimenty pomoci Kratky metody & možná stihneš i NFT & DWC & Bato buckets systémy - probereme i pěstování pod světly, ukážeme si vlastní lisování pěstebních kostek místo kelímků pro sazenice.

Podíváme se na esenciální vybavení kuchyně, třeba pánve a jejich použití, materiály, rozmístění prvků.

Uděláme si společné barevné MSC/Grassfed jídlo (rozhodně ne Crepe Suzette!) 😂 a nějaké to kvalitní V60 kafe.

Hlavně ale v klidu, takže pokecáme, projdeme se ... prostě Příběh jménem jídlo den offline. Cena je nastavená jako 1x 90 minutová konzultace, jen celodenní - takže 2 300 ,- s dph / osoba a to včetně jídla.

Start v 10:00 v Červeném Kostelci u Penny marketu na parkovišti. Poté se přesuneme do zahradní říše.

czk_icon_active    eur_icon_active

Zbývá míst:
0 z dostupných 4

Cena 94 Eur

Cena je včetně jídla

Fotky z jarního stavu

Proč vlastní jídlo?

Začínalo to tím, kdy jsem myslel, že z jídla dostanu infarkt ... sórko menzo v Pardubicích 😅. Infarkt to sice nebyl, ale v Ikemu se mi v ❤️ stejně pošťourali 💩.

Od roku 2013 jsem optimalizoval jídlo postupně v cyklech, máme na to mnoho lekcí v kurzech metalearning.cz = mnoho experimentů. Slow carb, low carb, high carb, keto, vega/vege, přerušovaný půsty, longevity blbiny, měřáky všeho možnýho, skříň suplementů ... nakupování hromadně v Makru na celý měsíc, pak vše eko bio batika, potom vše farmy + rohlik, jen MSC & grassfed, občas prasopes na cestách. Nakupování jídla bez finanční hranice za v průměru 20k/měsíc, 2+1 jídel denně ale nebyla konečná.

Kolem roku 2020 přišel vlastní lov pod vodou s harpunou a zcela nové uvědomění si situace kolem jídla. Do tohoto světa beru častěji a častěji i vás z kruhů metalearning.cz což je nový rozměr. 3 další roky mám vyčleněné na nový projekt Příběh jménem Jídlo.

... od roku 2013 uplynulo hodně práce. V roce 2025 je lov běžnou součástí mého života. Diskomfort přináší naprosto jiné vnímání hodnoty. Diskomfort, tvrdá práce, síla, odvaha, mistrovství a čest je nezastupitelným prvkem v životě. Saturovaná hodnota přestává být hodnotná a společnost saturuje komfort.

I skvělý Rohlik coby agregátor komfortu až ke dveřím pomalu snižuje vege impakt na můj život (alespoň část roku). K lovu přidávám na pár měsíců vlastní jídlo z regenerativní zahrady na které tento "druhý rok" provádím celou řadu úprav. Vše je šíleně komplexní a extrémy prostě dlouhodobě nefungují, nevěř lidem, kteří tě přesvědčují o opaku.

Je potřeba kombinovat možnosti a chápat více a více celý obrázek, což vyžaduje nekonečné studium & praxi. K regenerativním & perma principům tak přikládám do života i první pokusy s hydroponií & aeroponií & NFT. Jasně, ty hnojiva rozhodně nejsou cool, ale ono mě to zase někam dovede.

Tenhle rok je šílený ... děje se toho tolik, že to stíhám jen odžít, ale nestíhám to kvalitně sdílet. Ale takto vždy vznikly všechny kurzy metalerning.cz, takže je vše vlastně v pořádku. Nejdřív odžít, pak sdílet a vzít lidi na cestu s sebou. 🙏